Ženy jsou podle pánů Čunka a Bělobrádka zodpovědné za všechno. Ale co pánové?

Pan Bělobrádek a pan Čunek se v nedávné době vyjádřili, že za problém samoživitelek a neplacení alimentů mohou hlavně ženy samotné. Jejich argumenty mě po dlouhé době přinutily, abych k tomu řekl svůj názor.

Pro možnost přečíst si jejich vyjádření uvádím na začátek odkaz na články, kde jsem se o jejich názorech dozvěděl:

http://zpravy.idnes.cz/cunek-o-zenach-povinne-vojne-a-belobradkovi-fkt-/domaci.aspx?c=A170413_175302_domaci_kop 

https://www.novinky.cz/domaci/435888-belobradek-o-samozivitelkach-ohrozenych-chudobou-tak-si-musi-najit-jineho-chlapa.html

Nedokážu pochopit, kde se v těchto dvou pánech vzalo přesvědčení, že za příchod dětí na svět a za následnou péči o ně je zodpovědná pouze žena. Oba jsou otci, takže určitě ví, že při vzniku dětí je zapotřebí vždy dvou bytostí, ženy a muže. Dle mého názoru je hodně podlé, házet zodpovědnost pouze na ženu. Pan Čunek se vyjádřil, že žena musí nést následky, pokud se špatně rozhodla, s kým mít dítě, pan Bělobrádek zase, že žena samoživitelka by si měla najít jiného chlapa.

Samozřejmě je mi jasné, že ne každý sex probíhá v rámci citového vztahu, což by bylo ideálem. Sexuální pud je v rámci lidské přirozenosti velmi silný a zvláště v mládí se mu těžko odolává. Myslím, že to platí jak pro muže, tak pro ženy. Tak proč by zodpovědnost za to měla nést pouze žena? Kde je podle pana Čunka zodpovědnost muže za to, že se rozhodne zplodit dítě? Nebo ani nerozhodne a spoléhá na to, že antikoncepci si řeší žena?

Samozřejmě, spousta početí je neočekávaných a žádné rozhodnutí. jim nepředcházelo. Ano, ženy dnes mají hodně možností, jak se před početím chránit. Ale pánové, obyčejný kondom, z hlediska účinnosti jeden z nejspolehlivějších, stojí cca 10 korun a vejde se do každé kapsy. Proč si pořád myslíme, že by se o to měla starat hlavně žena?

A opravdu si pan Čunek myslí, že většina českých žen, které vychovávají děti samy, jsou takových lehkých mravů, že kvůli sexu vlezou do postele každému chlapovi, který jim přeběhne přes cestu, aniž by přemýšlely, jestli je vhodný otec? Myslím, že většina z nich otěhotněla v rámci citového vztahu. Je pravda, že dlouhodobý citový vztah, který přetrvá celý život, je v dnešní době spíše výjimkou. Hledat příčiny, proč to tak je, by bylo asi na rozsáhlou sociologickou studii.  Ale kdo z nás to na počátku pozná? Každý, kdo byl zamilovaný, si na začátku myslí, že tahle láska je ta pravá a jediná.

A doporučení pana Bělobrádka, aby si žena samoživitelka našla jiného chlapa a tvrzení, že za rozpad rodiny z velké části může velkorysý sociální systém? Tenhle pán si zase o ženách myslí, že vlastně ani nechtějí mít vedle sebe partnera, pouze si nechaly udělat děti a pak jsou raději samy a využívají sociální dávky? Zvláštní názor pána, který o sobě tvrdí, že je křesťanem.

Navíc mu zřejmě uniklo, že hledání partnera pro takové ženy je asi dost problematické. Pokud chodí do práce, což většina z nich činí, a odpoledne se stará o děti, moc času jim na randění nezbývá. Navíc mužů, v přiměřeném věku, kteří by o ně měli zájem, také zřejmě není moc. Jsou totiž tři varianty:

a) Jsou ženatí nebo žijí v trvalém svazku.

b) Jsou svobodní a chtěli by mít vlastní děti. Pro takové je žena s cizími dětmi neatraktivní, protože to znamená, že by se kromě vlastních museli starat i o cizí děti.

c) Jsou rozvedení a platí alimenty na vlastní děti. Takoví mají sami se sebou dost starostí, aby z průměrného platu zaplatili nájem, alimenty a ještě mohli nějak normálně žít.

Tohle všechno píšu s vědomím, že se na mě zřejmě nahrne spousta negativních reakcí. Co ženy zlatokopky? Co ty, které žijí na psí knížku s otcem dětí a přitom vysávají sociální systém? Prostittuky, smažky, kterým je jednou s kým jdou? Mrchy, které si našly milence, odešly s dětmi od otce a teď ho vysávají na alimentech? Atd. atd.....

Samozřejmě, takové případy jsou a není jich bohužel málo. Nechci tady řešit nastavení sociálního systému, jeho zneužívání, případy matek či otců, kteří po rozchodu na sebe navzájem házejí špínu a přes bezbranné děti si léčí svoje komplexy. Stále si myslím, že převážná většina obyčejných mužů i žen touží po stálém partnerovi, ke kterému by mohla mít naprostou důvěru a žít s ním obyčejný život. Vyjádření obou politiků mi přišlo urážlivé pro většinu českých žen, které se snaží být dobrými matkami, i když třeba neměly štěstí při výběru partnera.  Zvláště vyjádření pana Čunka o zodpovědnosti mi přijde pokrytecké, když si vzpomenu na kauzy, které se řešily v souvislosti s jeho osobou. Zde pár odkazů pro připomínku:

http://zpravy.idnes.cz/cunek-zadal-o-davky-i-kdyz-mel-slusne-prijmy-z-cestovnich-nahrad-pwa-/domaci.aspx?c=A080717_080400_domaci_jw

http://zpravy.idnes.cz/zalobce-odlozil-kauzu-cunkovych-davek-nejsou-dukazy-pc6-/domaci.aspx?c=A080130_113921_domaci_mad

http://zpravy.idnes.cz/konzervativec-cunek-odchazi-s-povesti-korupcnika-rasisty-i-suknickare-1nj-/domaci.aspx?c=A090112_213936_domaci_dp

Autor: Radek Forman | pondělí 24.4.2017 12:38 | karma článku: 32,54 | přečteno: 1687x
  • Další články autora

Radek Forman

Německé ženy před inkvizicí

31.8.2016 v 12:51 | Karma: 33,48

Radek Forman

Pozor na odhalená ňadra!

2.8.2016 v 8:58 | Karma: 41,88

Radek Forman

Němec s iránským původem?

23.7.2016 v 17:19 | Karma: 47,86

Radek Forman

Půjčka ihned na ruku......

21.7.2016 v 17:29 | Karma: 24,45

Radek Forman

Proč se vlastně bojíme islámu?

16.11.2015 v 20:30 | Karma: 22,18
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2329x
"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama" - Edmund Burke. Bohužel, jak pravdivé.

Mnohokrát mě život srazil až na dno, a přesto se vždycky snažím povstat znovu. Spoléhám především sám na sebe. Pozoruji svět kolem sebe a občas mě to nutí vyjádřit se. Kromě toho píšu pohádky pro děti ( www.kocour-bonifac.cz), protože si říkám, že aspoň děti by ještě měly věřit, že svět je v pořádku.

Více o mně: http://1jv.cz/antarktida/

Seznam rubrik