Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opravdu jako Češka nehodlám řešit křehkou muslimskou sebeúctu a hrdost, kterou nesmíme zranit, protože by následoval útok: ať v naší zemi muslimové nejsou, ať nedostanou ani azyl, ani povolení k pobytu, natož právo stavět mešity. A o to jde!

0 0
možnosti

Myslím, že muslimové jsou mírumilovní, dokud je nenaštvete - to udělali po r.2001 dost dobře Američani - nejprve v Afghánistánu, pak v Iráku. Následky vidíme dodnes.

0 1
možnosti
Foto

J10i60ř74í 45K49i13n71d16l

16. 11. 2015 23:08

Je neštěstí, když se někdo vyjadřuje k něčemu o čem nemá ani páru a pak je z toho snůška hloupostí.RvRv

0 1
možnosti

Uvodní představa historie je syntézou typických mýtů moderní postkřesťanské doby. Zkráceně: Křesťanskou aka katolickou církev založil sám Ježíš Kristus. Východní církev se rozdělila na pravoslavnou kvůli sporům o autoritu. V té době se obě drželi de fakto původního křesťanství, ale od té doby se odklonili od tvrdé linie. Protestantismus je čistý výmysl (špatných kněží) a rakovinou křesťanství. Je to karikatura toho čím bylo křesťanství po 1500 let. A primární příčinou rozdrobení křesťanů a hlavním důvodem proč se každý pomatenec s Biblí v ruce dovoluje se nazývat křesťanem. Protestantismus se také stal podhoubím agnosticismu a z něj křesťanství nepřátelských ideologií.

Čímž se dostáváme k osvícenství, které bylo velkým zateměním rozumu. Hrstka intelektuálů a buržuazie učinila státní převrat ve Francii. Poté nastala první Evropská genocida křesťanů. Francie zažila to co my za komunismu. To vše za podpory a chvály ze zámoří od nadšených zastánců liberalismu. Řeholní řády byly novým režimem neoprávněně zrušeny a zejména velké množství řeholnic popraveno. Stejně jako kněží, ale i laiků, kteří odmítli přísahu věrnosti novému režimu. Nastal tak postupný proces dechristianizace Evropy. Nové režimy a nová šlechta (kapitalisté) potřebovali ospravedlnit převzetí moci a zakrýt krvavou šmouhu, a proto vznikl mýtus spontální a lidové revoluce. Mýtus o zpátečnické církvi a temném středověku.

Církev tedy nikdy neopustila svoje učení a to ani v dobách, kdy začali pronikat moderní bludy mezi teology a později i mezi klérus. Což vyplulo na povrch v 60. letech minulého století a to je bitva, která probíhá teď. Bitva mezi těmi, kteří chtějí originál zachovat tak jak byl po 2000 let a mezi těmi, kteří se snaží ředit křesťanství umělými moderními nesmysly.

I dnes může katolík číst sv. Augustina, sv. Tomáše Akvinského, sv. Alfonsa, církevních otců prvních staletí, atd. a dostává zcela stejné a autentické křesťanství a může čerpat z těchto velikánů, kteří prohloubili chápání křesťanského p

0 0
možnosti

Od tvrdé linie se odklonili pravoslavní.

0 0
možnosti

Já se sice islámu nebojím, ale myslím si, že řešením problému s uprchlíky není v tom, že přestěhujeme obyvatelstvo Severní Afriky a Středního Východu do Evropy.

Stejně tak si myslím, že jednou ze základních charakteristik státu je, že je suverénem na svém území. To ovšem neplatí o EU a tak bych přivítal, kdyby se politici rozhodli se k tomu vrátit a hranice schengenského prostoru střežit před vetřelci.

0 0
možnosti

Dobrý den,

děkuji za příspěvky, asi můj názor nevyzněl dostatečně jasně. Ale samozřejmě pochybuji o tom, že by se vyznávání islámu nějak změnilo, na to je korán psán velmi autorativně, ne jako návod k žití, ale rozkazovacím způsobem. Muslimové by museli dospět k tomu, že takto chápaná víra je svazuje, nikoliv osvobozuje. Ale to už by pak vlastně nebyli muslimové. Sám tomu nevěřím a bohužel se domnívám, že současný příchod imigrantů povede k občanské válce nebo přinejmenším ke změně Evropy na teroristické bojiště.

2 0
možnosti

J80a57n 78C10i21g86l21e94r

16. 11. 2015 21:10

Mě nezajímá, jaký představitel, co říká. V koránu se to píše jasně. Jak chcete změnit náboženství knihy k lepšímu, když nezměníte tu knihu? To je prostě úplná hovadina. ;-)

0 0
možnosti

J19a39r29a 35R39a63n53k

16. 11. 2015 21:10

Diky za ten konec, mam od Ibn Warraqa "Why the West is Best", byl vlastne zakladatelem Institutu pro sekularizovani islamuR^ On je vlastne agnostik.

0 0
možnosti

Nezlobte se, ale církve proti sobě bojovaly, intrikovaly, ve jménu boha zabíjely ostatní křesťany.

0 0
možnosti
Foto

Když jste četl korán a pokud jste sledoval i jeho výklady, tak přece víte, že vaše úvahy v posledním odstavci jsou absolutně nereálné. To by znamenalo revizi koránu a to je jedna z absolutně nepřípustných myšlenek.

0 0
možnosti

No, však tam také  autor píše, že tomu příliš nevěří. Já také ne a to vůbec.

Jinak- já nemám strach, já mám k islámu odpor. Pojem islamofobie nám byl vnucen, právě muslimy a jejich pátou kolonou. Mám mnohem raději název Islamonausea , ( nausea= mořská nemoc, vedoucí až mmj. ke zvracení) podle dánského psychologa N.Sennelse, velkého bojovníka proti islámu v Evropě.

http://www.ivcrn.cz/tag/nicolaie-sennels/

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS