Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Turecku prohrává proevropský Istanbul a vede Anatolie , tj. turecký zaostalý venkov. Může to skončit kalifátem.....

O kéž by se vzbouřil i náš venkov. Bruntál by stál hlavním městem vzbouřenců a Pražáci by museli 2x denně na mši prosit za odpuštění hříchu ....;-D;-D;-D

vtipné, že ?

1 0
možnosti

:-)......Napsal jste to výborně, přesně tak uvažuji i já ! R^R^R^

0 0
možnosti

Stále existují dvě varianty: část armády, kterou čekala v krátké době čistka, dala průchod zoufalému pokusu. Proti však mluví účast vyšších důstojníků, u kterých lze předpokládat vyšší schopnost pro strategii a ne pro diletantismus; viz. zvolená hodina, nezajištěné vůdčí osobnosti včetně Erdogana, nedostatečně zajištěná media a určitě malý počet vojáků, kteří akci prováděli; a našlo by se více technikálií, hlavně v řadách armády.

U druhé je potřeba se ptát, komu to posloužilo. A zde je jednoznačné, že Erdoganově klice, nebo spíše jemu samotnému, usilovně prosazujícímu prezidentský systém. Rychlé zatýkání v řadách justice může napovídat, že čistka byla dopředu připravena.

Zajímavé by bylo vědět, kdo poslal vojáky na strategické místo, na mosty, s tím, že jde o cvičení?!! Co s ním bude? Je také zatčen nebo se ztratil a jak bude zacházeno právě s těmito vojáky. Místo, kde se zdržoval Ergogan, bylo záhy, až jej Erdogan opustil, bombardováno. Jaká časová náhoda! No, ten měl teda z pekla štěstí!!! A určitě vyplují další podezřelé skutečnosti, včetně účelově ukázání prstem na duchovního v USA, se kterým se Ergodan, po předchozí spolupráci, rozešel ve zlém.

Jistě by se mělo pečlivě vyšetřit, jak došlo k zastřelení jednoho z generálů, místo zatčení, jako u všech dalších. Co když toho moc věděl?! Ale to je samozřejmě dohad.

Na podobné úvahy je určitě ještě brzy, ale podezřelých okolností je až moc.

3 0
možnosti

P53a29v49e95l 72Z73e68m94a70n

17. 7. 2016 19:43

teď by mě spíše zajímalo co se celý den i teď děje na letecké základně v Incirlik - média o tom skoro mlčí, Erdogan tam nechal vypnout proud, vyhlásil bezletovpu zónu, vyhrožuje USA kvůli údajnému vůdci puče...., na té základně je až 90 jaderných hlavic, jestli se k nim ten novoturecký paša dostane....

1 0
možnosti

Odkazovat se na Wiki, kam si každý může napsat, co ho zamane, není úplně to nejlepší řešení. No ale jedno je naprosto zřejmé - v Turecku se v současné době k islámu hlásí 99% obyvatel. Ano, není to státní náboženství, ale víru z hlavy lidí nevykopeš.

1 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2329x
"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama" - Edmund Burke. Bohužel, jak pravdivé.

Mnohokrát mě život srazil až na dno, a přesto se vždycky snažím povstat znovu. Spoléhám především sám na sebe. Pozoruji svět kolem sebe a občas mě to nutí vyjádřit se. Kromě toho píšu pohádky pro děti ( www.kocour-bonifac.cz), protože si říkám, že aspoň děti by ještě měly věřit, že svět je v pořádku.

Více o mně: http://1jv.cz/antarktida/

Seznam rubrik