Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Dobrý den,

na váš článek jsem narazil čirou náhodou a přestože se podobným článkům vyhýbám, ten váš jsem si výjimečně přečetl. Dovolím si proto porušit i druhé mé pravidlo a zareaguji na váš článek tím, že vás upozorním na několik důležitých faktů, které byste měl v rámci vašeho tématu zvážit:

1* homosexualita se v lidské populaci vyskytuje ve všech zemích a civilizacích ve stejném minoritním zastoupení. Je tedy jedno jestli se narodíte u eskymáků, v Číně, nebo v ČR, % homosexuálních jedinců je všude stejné.

2* homosexualita se vyskytovala ve všech známých kulturách a je písemně doložitelná ve všech sociálních vrstvách od dob kam sahají naše písemné historické prameny.

3* homosexualita se vyskytuje v lidské populaci naprosto rovnoměrně u všech sociální, intelektuálních či pracovních skupinách. Dokonce není ani pravda, že v řadách umělců je více homosexuálů, nebo snad že homosexualita implikuje umělecké cítě - jediné co bylo prokázáno je, že homosexuálové se více, nebo lépe projevují a proto jsou více slyšet a vidět.

4* homosexuálové žijí stejně šťastný, spokojený a plnohodnotný život jako heterosexuálové. Kromě sexuální orientace se tedy ničím neliší od heterosexuálů.

5* to, že o homosexualitě přemýšlíte jako o hendikepu je důsledkem toho jak jste byl vychováván vy sám v rodině, ve společnosti, v dané kultuře. Nikterak to však nevypovídá o méněcennosti homosexuálu, kterou vaše smýšlení vyjadřuje.

6* pokud se dítě jakékoliv rodiny cítí odlišně, či frustrovaně, či upadá do deprese, je to v drtivé většině díky vnějšímu vlivu (dost často díky okolí které se mu snaží vnutit názor, že jeho rodina je špatná) - samotné dítě přijímá prostředí ve kterém je vychováváno jako něco přirozeného (ať je toto prostředí jakékoliv). Tento problém mají děti například z rodin kde je jeden nebo více rodičů tělesně postižených, ze sociálně slabých rodin, nebo z neúplných rodin (rozvod/úmrtí).

Jste jistě chytrý člověk, takže závěr si uděláte jistě sám.

Děkuji a jsem s pozdravem.

1 0
možnosti
RF

Dobrý den pane Filípku, děkuji za příspěvek, pokusím se k Vašim připomínkám vyjádřit:

ad 1. Souhlasím s Vámi, že homosexualita se vyskytuje všude, pokud jste z mého blogu vyčetl, že toto zpochybňuji, pak jsem se v něm vyjářil chybně.

ad 2. I v tomto s Vámi souhlasím. Ale zároveň zde i vidím vliv prostředí. Je známo, že v konečné fázi římské říše bylo běžné, že senátoři si vydržovali mladé milence, že to tak nějak patřilo ke společenské povinnosti a homosexuální styky byly častější, než by odpovídalo 4%. V té době samozřejmě docházelo i velké promiskuitě heterosexuální, což souviselo se všeobecným morálním úpadkem.

ad 3. Opět souhlasím.

ad 4. Nedokážu zcela posoudit, protože se v této skupině nepohybuji, ačkoliv samozřejmě několik homosexuálů znám. Nicméně podle šíření viru HIV předpokládám, že v této skupině dochází k častějšímu střídání partnerů.

ad 5. O homosexualitě nepřemýšlím jako o hendikepu ani homosexuály nepovažuji za méněcenné. Pokud jste to tak pochopil, asi jsem se špatně vyjádřil.

ad 5. Ke vzniku deprese může vést určitě mnoho faktorů, jak vnějších, tak vnitřních, např. maniodepresivní onemocnění je zapříčiněno neschopností těla produkovat serontonin. Bohužel při své dřívější práci jsem se setkal s mnoha lidmi, trpícími depresemi, kteří oni sami označovali jako vliv rodiny. Proto jsem hlavně proti tomu, aby homosexuální páry mohly adoptovat biologicky nepříbuzné děti, např. z ústavů. Samozřejmě v případech, kdy dítě je přímým potomkem homosexuálního jedince, je situace jiná.

Ještě jednou děkuji za Váš příspěvek, kdyby všichni dokázali diskutovat takto slušnou formou, bylo by to super:-). Přeji hezký večer.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2329x
"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama" - Edmund Burke. Bohužel, jak pravdivé.

Mnohokrát mě život srazil až na dno, a přesto se vždycky snažím povstat znovu. Spoléhám především sám na sebe. Pozoruji svět kolem sebe a občas mě to nutí vyjádřit se. Kromě toho píšu pohádky pro děti ( www.kocour-bonifac.cz), protože si říkám, že aspoň děti by ještě měly věřit, že svět je v pořádku.

Více o mně: http://1jv.cz/antarktida/

Seznam rubrik