Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66a53n 26R66á30ž

22. 8. 2016 20:21

Souhlas s malou poznámku: Budhismus není náboženství, neb není založen na víře v Boha. Buddhisté žádného Boha nemají a podstatou učení Budhy není víra v něco nadpřirozené, ale jedná se o soubor návodů k životu v souladu s přírodou a vlastním "Já" Cílem je dosáhnout blaženého a uvedomnělého života.

0 0
možnosti

Není třeba zakázat islám jako celek, ale je třeba se jasně vyslovit o příkazech, praktikách a důsledcích této nauky. Jestliže povoluje týrání zvířat, diskriminaci žen, ateistů a jinověrců, jestliže umožňuje lež jako nástroj klamání těch, kteří islám nevyznávají, jestliže vyzývá k násilí a nesnášenlivosti, jestliže výslovně nezakazuje zabití, pedofilii, otroctví (a tím ho umožňuje), jestliže je přijatelné kamenování či sekání rukou jako trest atd. atd., je třeba tyto jednotlivosti odsoudit a zakázat na půdě států, které vyznávají duch římského práva a hodnoty, na nichž stojí demokracie. Jestli by pak už nešlo o islám, je věc druhá, ale to je spíše věc zakladatelů islámu, šiřitelů, vykladačů a jejich vyznavačů. Islám není náboženstvím pro moderní svět, protože deformuje jeho vidění, uplatňuje dávno překonané vzory chování, komplikuje a znásilňuje přirozený život. Západ je příliš defenzívní, lhostejný a slabý, než aby byl ochoten obhájit hodnoty, které zaplatili krví naši dědové. Pokud nebude ochoten se vzchopit a opustit falešnou politickou korektnost, zahyne a stane se otrokem těch, kteří vyznávají barbarské hodnoty raného středověku, protože nikdo nechrání společnosti, které se odevzdávají do vůle drzejších a bezohlednějších etnik.

2 0
možnosti

Pan Křeček je srdcem soudruh.

2 0
možnosti

T31o82m83á76š 62P81í47c83l

22. 8. 2016 17:01

Já nejsem právník, ale dle mého názoru lze stíhat snad každý veřejný projev islámu, protože vesměs vše, čím se veřejně projevuje, není slučitelné ani s Listinou základních práv a svobod. Jestli někdo islámuje doma, to zřejmě stíhat nelze.

5 0
možnosti

Muzete byt konkretni? Jak je treba modleni muslimu v rozporu s Listinou?

0 0
možnosti

Islám v sobě zahrnuje jak náboženství tak definuje a zároveň i provozuje právo, takže pan Křeček chtěl zřejmě v rozhovoru uvést, že aspekty islámského práva (šaríja) jsou s evropskou demokracií neslučitelné a je potřebné je vyselektovat a zákonem zakázat.

Co se týče Buddhy, tak se mýlíte, Buddha žádné náboženství nezaložil, jen předával své zkušenosti svým žákům. Buddhismus v čisté podobě náboženstvím není, protože vede adepta k samostatnému poznávání. Lidový buddhismus pak už je náboženstvím se vším všudy - s rituály, bůžky atd.

5 0
možnosti

Dobrý den paní Pavlíková,

děkuji za příspěvek. Bohužel se ale obávám, že islám bez islámského práva není už islámem a většina muslimů chápe islám v jeho celistvosti. Vím, že ne všichni chtějí právo šaría v jeho nejtvrdší podobě, ale např. právo na čtyři manželky určitě nepovažují za něco, co by nám nemuslimům mělo vadit a pokud jim to budeme upírat, budou to považovat za ohrožení jejich víry.

K Buddhovi - vím, že nezaložil náboženství a také vím, že buddhismus není náboženstvím. Ale je tak označován, proto jsem ho použil jako příklad.

1 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2329x
"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama" - Edmund Burke. Bohužel, jak pravdivé.

Mnohokrát mě život srazil až na dno, a přesto se vždycky snažím povstat znovu. Spoléhám především sám na sebe. Pozoruji svět kolem sebe a občas mě to nutí vyjádřit se. Kromě toho píšu pohádky pro děti ( www.kocour-bonifac.cz), protože si říkám, že aspoň děti by ještě měly věřit, že svět je v pořádku.

Více o mně: http://1jv.cz/antarktida/

Seznam rubrik