Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J35a58n 70U51l48r98i51c17h

1. 9. 2016 8:38

Zdůvodnění v uvedeném článku, že by pak mohl vymáhat peníze od biologického otce, je opravdu ubohé. Copak si myslí, že žena, která se nechá takto ponížit, o něj bude ještě stát?

Zdroj: http://radekforman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548263

Tak hlavne ze vam neprijde ubohe, kdyz vam zena spi buhvi s kym bez ochrany. Ale chtit vedet s kym je ponizujici. Vy jste teda darecek;-D.

0 0
možnosti
RF

Dobrý den, jen se Vás zeptám. Pokud by se to stalo Vám a Vy jste zjistil, že Vás takto manželka podvedla a Vy vychováváte cizí dítě, prostě byste jen nechal zjistit jméno otce, vymáhal na něm peníze a s manželkou žil spokojeně dále?

0 0
možnosti
MK

Bral bych to jako štafetu. Všechny děti jsou naše.

Proto u židů je národnost po matce a nikoli po otci ;-)

1 0
možnosti
DP

Myslím, že všichni ochránci spravedlnosti a morálky v této diskusi by měli nejdřív zapátrat hluboko v paměti, než tady začnou moralizovat.:-)

0 0
možnosti
AT

Kvůli čemu? Jestli jsem si někde bokem neuvrbil dítě? Ať se matka přihlásí, já se zachovám jako otec. Se všemi povinnostmi i právy.

P.S.: promiňte, ale tohle mi připadá jajo trochu přizdisráčství

2 0
možnosti
RF

Dobrý den, děkuji za příspěvky, pokusím se zodpovědět na tomto místě.

Jak píše pan Aberle, manžel může otcovství napadnout u soudu do 6 měsíců od narození dítěte. Za sebe prohlásím, pokud bych měl pochybnosti již v těhotenství manželky, udělal bych to ihned po narození. Pokud by moje pochyby byly oprávněné, asi bych zažádal o rozvod. Ale pokud bych začal mít pochybnosti třeba po třech letech a v té době vychovával dítě jako své, už bych nikdy o žádné určení otcovství nežádal. Možnost stanovit biologické otcovství v neomezené době bych asi klidně odsouhlasil, ale napadá mě, komu by to pomohlo? Zjistil bych po deseti letech, že nejsem otec? Zanevřel bych na dítě, které jsem do té doby pokládal za své? Zničil do té doby spokojené manželství? Za sebe prostě prohlásím, že když jsem to neudělal po porodu, už to nikdy zjišťovat nebudu.

K otázce peněz a ochraně dítěte - myslím, že nelze všechno přepočítávat na peníze. K čemu budou dítěti peníze od biologického otce, když muž, který ho vychovával, kvůli prokázané nevěře od ženy a dítěte odejde, protože bude zklamaný?

Vím, je to těžké, ale muži se prostě musí smířit s tím, že otec je vždy nejistý.

A k tomu, proč nesouhlasím, aby žena musela uvádět jméno milence. Svobodná matka má právo neuvést jméno otce. Proč by toto právo neměla mít vdaná žena? Protože pokud bychom k tomuto nutili vdanou ženu, a priori bychom k tomu měli nutit i ženy bez partnera. Nebo děti žen bez partnera nemají právo znát jméno otce? Myslím, že pro manžela by mělo stačit zjištění, že není otcem a jak jsem psal, může se rozhodnout, zda s nevěrnou ženou žít dále.

Hlavní myšlenkou mého příspěvku ale bylo, že se předkládá zákon, který je z principu nevynutitelný. Jak chcete ženu přinutit, aby to jméno řekla? S morálkou se musíme každý srovnat sám ve svém vnitřku, ale zákon bez možnosti vynucení je k ničemu.

3 0
možnosti
Foto

Vychádzate z chybného predpokladu, že muž po prevalenej nevere od ženy zákonite odíde... rozhodovanie o rozvode by asi nebolo také jednoduché, ak by boli "v hre" ďalšie vlastné deti, alebo by šlo zjavne o jednorázovú aférku.

Slobodná žena a vydatá žena sa líšia tým, že tá vydatá prijala pri vstupe do manželstva isté záväzky. Neverou jeden z nich porušila a to porušenie má priamy dopad na partnera vo vzťahu, ktorý sa bude musieť obmedziť po všetkých stránkach, ak sa v ňom napriek tomu rozhodne zostať. Zatiaľčo ďalší aktér aféry neponesie žiadne následky za svoju nezodpovednosť, ak sa tak rozhodne a jeho meno nebude známe.

Povedal by som, že v poslednom čase sa stalo módou hovoriť o právach a slobode a mlčať o s nimi spätými povinnosťami a zodpovednosťou.

Sankcie za mlčanie po príkaze súsdu v článku neuviedli...

1 0
možnosti
Foto

Nie všetky nemecké ženy. Podvádzanie je od slova podvod. A nevera je podvádzanie manžela. Ale ani všetky ženy, ktoré podvádzajú nemusia povedať meno milenca pred súdom. Len tie, ktoré k podvádzaniu pridajú nezodpovednosť.

Tento zákon by mal pomôcť dieťaťu vymôcť peniaze od nezodpovedného otca. Názov Inkvizícia je odvodený od latinského "inquaerere" čiže zisťovať. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Autor se mýlí. Třeba v ČR není žádný nástroj, jak věc právně řešit. Můžete své otcovství u soudu napadnout, a to pouze do 6 měsíců od narození dítěte. Poté máte smůlu, i když s DNA prokážete, že nejste biologický otec. V Německu máte tuto možnost 2 roky od okamžiku, kdy jste se o dítěti dozvěděl.

0 0
možnosti
Foto

Ten zákon o povinném oznámení milence v době početí je samozřejmě hovadina, nicméně bych uvítal možnost své biologické otcovství odůvodněně popřít v časově neomezeném období. Někteří budou vykřikovat o právu a ochraně dítěte, ale nemyslím že by ochrana dítěte měla být nadřazena spravedlnosti a morálce..

0 0
možnosti
JV

J96i27r94i 82V84r70a61b83e49c

31. 8. 2016 13:07

Vy zrejme platite rad za dite ,co vam "manzelka"podstrci !

0 0
možnosti
RF

A co kdybyste otcem dítěte, které mi manželka podstrčí, byl Vy? Byl byste rád, že Vás u soudu napráší?

Ale vážně, nevěra je špatná a neschvaluji ji. Jde mi však o důstojnost ženy. Protože kdyby něco takového bylo schváleno, z hlediska logiky by musel být schválen i zákon, který by ženě umožňoval obrátit se na soud, aby muž sdělil jméno milenky. Opravdu byste něco takového chtěl? Mě to přijde nedůstojné z obou stran.

3 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2329x
"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama" - Edmund Burke. Bohužel, jak pravdivé.

Mnohokrát mě život srazil až na dno, a přesto se vždycky snažím povstat znovu. Spoléhám především sám na sebe. Pozoruji svět kolem sebe a občas mě to nutí vyjádřit se. Kromě toho píšu pohádky pro děti ( www.kocour-bonifac.cz), protože si říkám, že aspoň děti by ještě měly věřit, že svět je v pořádku.

Více o mně: http://1jv.cz/antarktida/

Seznam rubrik