Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P83e80t88r 41S73k47á63c33e63l

29. 7. 2016 20:56

Hledejme příčiny, stále totiž platí:

„Stav a životní návyky lidí kopírují přírodu země kde žijí“ »Hippokratés z Kósu.

Je třeba ještě něco dodat?

0 0
možnosti

"Byl by počet obětí tak vysoký, kdyby byl v dosahu někdo s legální zbraní, kdo by se ji nebál použít"

----------

Vycházíte z představy, že důvodem, proč v Německu nenosí lidé zbraně po ulici, je to, že je obtížné zbraň legálně získat. Ale není tomu tak. V ČR je získání zbrojního pasu poměrně snadné (papír od praktika dostanete automaticky, psycholog není povinný, zkouška snadná) a stejně lidi zbraně po ulici nenosí. Proč? Protože to není potřeba. Protože Německo je bezpečná země. Sice se to teď trochu mění, ale receptem na řešení není aby lidi nosili zbraně, ale vypakovat nebezpečné skupiny obyvatel ze země pryč.

"kdyby se to stalo třeba v Izraeli?"

----

Kdyby se to stalo v Izraeli, tak útočníka zastřelí všudypřítomná police či vojáci. Nikoliv běžný občan s pistolí.

0 0
možnosti
Foto

A podle čeho by se teda mělo rozhodnout, zda dotyčný už je nebo není Němec? Kulturní identita je velmi vágní pojem. Kdo a jak to bude určovat? Chcete zavést "Státní úřad pro měření kulturní identity"? Naopak držení pasu je zcela jednoznačně binární - buď ho mám, nebo ho mám. Prostě se smiřte s tím, že i lidé, kteří vypadají třeba jako Hotentové mohou být držiteli Německého pasu a jsou tedy Němci.

0 0
možnosti

Pokud má oba rodiče Íránce, tak je to Íránec. Pokud by měl íránskou jen babičku, tak je Íránec ze čtvrtiny. To jsou jednoduché počty.

Je zvrácené, aby se národnost určovala podle toho, jak se člověk cítí, a ne podle toho jak vypadá, chová a jak mluví.

Protože to se pak každý cítí tak, jak se mu to hodí. Pokud by se v Íránu našla nějaké velká ložiska ropy a nastal tam blahobyt a snadný život pro všechny místní občany (jako např. v Kuvajtu, kde má každá rodina několik služek z Filipín), to byste koukal, jak by si "Němec íránského původu" rychle vzpomněl, že je vlastně Íránec.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasim se vsemi odstavci tohoto clanku. R^

0 0
možnosti
Foto

Zřeknout se občanství Íránu, ačkoli žijeme v jiné zemi, je nemožné, v Íránu to nepovolují. Proto se vždy musí říkat Němec íránského původu, ačkoli už žije v jiné zemi. Mají s tím problémy například naturalizovaní Američané z Íránu. V USA zavedli v minulém roce íránským občanům řadu obstrukcí spojených se vstupem do USA a tím ztížili i vstup svých vlastních občanů, když vycestovali a zase přicestovali do USA. Nemohli se zříci íránského občanství a tak měli íránské pasy a to jim bylo na obtíž, ačkoli dlouhá léta žili v USA. V USA mají x krát přísnější předpisy ohledně vstupu a migrace, nežli máme my. Tam je člověk za ilegální vstup i zavřen.

0 0
možnosti

P92e42t77r 52S91k74á92c95e20l

27. 7. 2016 23:46

„Stava životní návyky lidí kopírují přírodu země kde žijí“ »Hippokratés z Kósu.

Je třeba ještě něco dodat?

0 0
možnosti

Tak sudetským Němcům se často říká čeští Němci. Zvlášť proto, že termín sudetští se začal používat až někdy na začátku 20. století, do té doby to byli prostě čeští Němci.

teď k tomu Němci s íránskými kořeny (podle mě nejlepší spojení, kterým ho můžeme popsat). Jestli se cítil Němcem, Íráncem nebo obojím, my už nezjistíme. mohou to říct jeho rodiče či kamarádi, jestli se někdy vyjadřoval, kým se vlastně cítí. Formálně měl s největší pravděpodobností německé občanství, na jednom videu perfektní němčinou křičel, že je Němec.

Mimochodem ,co takový slavný fotbalista Mesut Özil? Narodil se v Německu, oba rodiče původem z Turecka, fotbal hraje za Německo, cítí se Němcem, je muslim, nedávno vykonal pouť do Mekky. V mládí (kdy byl už opravdu velmi nadějným hráčem) dostal nabídku, aby hrál za tureckou reprezentaci, což by z hlediska nutnosti získání tureckého občanství nebyl problém. On ale odmítl, protože podle jeho vyjádření se cítí být Němcem, že v Turecku strávil míň času než třeba ve Španělsku, kam jezdil na dovolenou.

A ještě k těm zbraním. pokud vím, po tom mladíkovi v Mnichově nějaký civilista střílel, ale netrefil se. Nedovedu si představit, kdyby takových lidí bylo víc, jak by ro mohlo také dopadnout....

0 0
možnosti
Foto

Konečně se objevila i kvalitní fotka toho teroristy. Podle vzhledu to žádný Peršan není, těch znám celou řadu a vyhlíží zcela jinak. Tento mladík je podle vzhledu západoindického původu, tedy dnes Pákistán. Je to i země, odkud před 500 lety vyhnali dnešní Cikány.

1 0
možnosti
Foto

Můj manžel je Pákistánec a moc podobné rysy s tím mladíkem teda nemá. Typický Peršan ale taky není. Těžko říct kam až sahají jeho kořeny. Je to ale docela nepodstatné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2329x
"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé seděli se založenýma rukama" - Edmund Burke. Bohužel, jak pravdivé.

Mnohokrát mě život srazil až na dno, a přesto se vždycky snažím povstat znovu. Spoléhám především sám na sebe. Pozoruji svět kolem sebe a občas mě to nutí vyjádřit se. Kromě toho píšu pohádky pro děti ( www.kocour-bonifac.cz), protože si říkám, že aspoň děti by ještě měly věřit, že svět je v pořádku.

Více o mně: http://1jv.cz/antarktida/

Seznam rubrik